Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di pecorino a pezzi (3 cm)
- 30 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (3 cm)
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 400 g di fagioli borlotti cotti (se in scatola il peso sgocciolato)
- 1 patata a pasta farinosa pelata, a pezzi e lessata
- 2 uova
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1640 kJ / 392 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 27.5 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di spinaci
35min
Polpette di ceci, salvia e rosmarino
35min
Polpettine di ceci
1 Std. 5 Min
Torta di quinoa con cannellini
1 Std. 5 Min
Medaglie di borlotti con spinaci e mandorle
1h
Crocchette di melanzane
35min
Svizzere vegetariane
1h 30min
Polpette di ricotta
50 min
Crocchette di fagioli e spinaci (vegan)
1 godz. 20 min
Polpette croccanti di tacchino e lenticchie
1h
Girelle al basilico con melanzane e Feta
8 Std.
Frittata senza uova
1 godz. 50 min