Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 300 g gemischtes Gemüse (z.B. Möhren, Zucchini, Sellerie, Tomaten, Spinat), in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 Dose Cannellini-Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- 1 TL Salz
- 120 g Nudeln, trocken (z.B. Mini Conchiglie Rigate)
- 6 Blätter Salbei, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Italienischer Linseneintopf
1h
Bohnensuppe mit Nudeln
40 min
Gemüsesuppe alla Nonna
50 min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Linsen mit Balsamico
25 min
Italienischer Gemüseeintopf
40 min
Minestrone
40 min
Sauce alla Puttanesca
25 min
Minestrone
45 min
Minestrone mit Kichererbsen
13 Std.
Orientalische Linsensuppe
30 min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 min