Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Porree, in Stücken
- 40 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 300 g gemischtes Gemüse (z.B. Möhren, Zucchini, Sellerie, Tomaten, Spinat), in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 Dose Cannellini-Bohnen (Abtropfgew. 250 g), abgetropft
- 1 TL Salz
- 120 g Nudeln, trocken (z.B. Mini Conchiglie Rigate)
- 6 Blätter Salbei, in feinen Streifen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1042 kJ / 249 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Provenzalischer Bohnen-Tomaten-Topf
1 Std.
Minestrone
45 Min
Grüne Minestrone
30 Min
Minestrone mit Kichererbsen
13 godz.
Minestrone
40 Min
Pasta e Fagioli
35 Min
Italienischer Gemüseeintopf
40 Min
Herbstliche Minestrone
1 Std. 20 Min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 Min
Bunte Bohnensuppe
50 Min
Mucki-Minestrone
50 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min