Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, glatt, ohne Stiele
- 400 g Kohlrabi, in Stücken
- 1 Zwiebel (ca. 70 g), halbiert
- 30 g Butter
- 600 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
400
g Räucherforellenfilets, in Stücken
lub 400 g Lachs, geräuchert (Stremellachs), in Stücken - 35 g Meerrettich aus dem Glas
- ¼ TL Muskat
- 100 g Sahne
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 2.3 g
Alternatywne przepisy
Forellencremesuppe
40min
Kohlrabi-Kräuter-Suppe mit Lachsforelle
40min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4h
Kopfsalat-Schaumsuppe mit Forellenklößchen
50min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Thunfischpâté
4h 20min
Fenchelrahmsuppe mit Stremellachs
35min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 Std. 20 Min
Krautsuppe mit Speck
40min
Meerrettichsuppe
45min
Mallorquinische Fischsuppe
35min