Forellencremesuppe
TM6 TM5

Forellencremesuppe

4.4 (49 ocen)

Składniki

  • 40 g Butter, in Stücken
  • 40 g Mehl
  • 800 g Fischfond
  • 200 g Sahne
  • 60 g Weißwein
  • 10 g Worcester-Sauce
  • ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 250 g Räucherforellenfilet, in Stücken (ca. 3 cm)
  • 5 - 10 g Zitronensaft, nach Geschmack
  • 2 Stängel Petersilie, abgezupft, gehackt (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1005 kJ / 240 kcal
Białko
11 g
Węglowodany
7 g
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy