Urządzenia i Akcesoria
Forellencremesuppe
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 Portionen
Składniki
-
Butter in Stücken40 g
-
Mehl40 g
-
Fischfond800 g
-
Sahne200 g
-
Weißwein60 g
-
Worcester-Sauce10 g
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Räucherforellenfilet in Stücken (ca. 3 cm)250 g
-
Zitronensaft nach Geschmack5 - 10 g
-
Petersilie (opcjonalnie) abgezupft, gehackt2 Stängel
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
11 g
Kalorie
1005 kJ /
240 kcal
Tłuszcz
18 g
Błonnik
0.3 g
Węglowodany
7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 6/2014
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Cremige Garnelen-Suppe
45 min
Garnele und Fisch in Paprika-Safran-Süppchen
1 godz.
Thunfischmousse
10 min
Pfeffermakrelen-Suppe
35 min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 min
Krebssuppe
45 min
Edelfischragout
35 min
Fischsuppe
1 godz. 40 min
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40 min
Lachscremesuppe
20 min