![Forellencremesuppe Forellencremesuppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E21D1281-476F-4E47-A92B-CDDFDEB16BF6/Derivates/8DA9594F-CCE6-4359-BB66-488926A9DB51.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Butter, in Stücken
- 40 g Mehl
- 800 g Fischfond
- 200 g Sahne
- 60 g Weißwein
- 10 g Worcester-Sauce
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 250 g Räucherforellenfilet, in Stücken (ca. 3 cm)
- 5 - 10 g Zitronensaft, nach Geschmack
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1005 kJ / 240 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Forellen-Erbsen-Terrine
7h 45min
Fischsuppe mit Gemüse
35 min
Pfeffermakrelen-Suppe
35 min
Krebssuppe
45 min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 min
Krabbensuppe mit Sekt (Hamburg)
40 min
Thunfischpâté
4 godz. 20 min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30 min
Eierlikör-Semifreddo mit Beeren
24 godz.
Mallorquinische Fischsuppe
35 min