Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Butter, in Stücken
- 40 g Mehl
- 800 g Fischfond
- 200 g Sahne
- 60 g Weißwein
- 10 g Worcester-Sauce
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 250 g Räucherforellenfilet, in Stücken (ca. 3 cm)
- 5 - 10 g Zitronensaft, nach Geschmack
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft, gehackt (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1005 kJ / 240 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grüne Erbsenschaumsuppe mit Lachswürfeln
30min
Petersilien-Schaumsuppe mit Flusskrebsen
20 Min
Currycremesuppe mit Spargel und Krabben
35min
Bärlauchsuppe mit Lachs
30min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Bruschetta Florentiner Art mit Geflügelleber
20 Min
Avocadokaltschale mit Räucherlachsverhackertem
15 Min
Thunfischpâté
4h 20min
Fenchel-Lachs-Suppe
35min
Sellerie-Weißwein-Suppe mit Garnelenspießen
40min
Lachscremesuppe
20 Min
Mallorquinische Fischsuppe
35min