Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Salatgurke, geschält, entkernt (400 g), in Stücken
- 200 g Saure Sahne
- 100 g Naturjoghurt
- ½ TL Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Zucker
- 30 g Zitronensaft
- 1 Prise Cayenne-Pfeffer
- ½ TL Worcester-Sauce
- 1 TL Sahne-Meerrettich, aus dem Glas
- 120 g Garnelen, geschält, gegart
- 2 EL Dill, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 691 kJ / 165 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Blumenkohlsuppe
40 min
Möhrensuppe mit Ingwer
50 min
Gazpacho
20 min
Kalte Avocadosuppe mit gebratenen Tomaten
20 min
Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen
35 min
Gurkenkaltschale
2h 15min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1h 15min
Kalte Gurkensuppe
15 Min
Rote-Bete-Birnen-Salat
10min
Gurkenkaltschale mit Avocado
1 godz. 20 min
Apfel-Sellerie-Cremesuppe
40 min
Apfel-Sellerie-Suppe
40 min