Thai Tomyum zoodle soup

Thai Tomyum zoodle soup

5.0 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • zucchini ends trimmed, 4-5 cm diameter, to fit through feeder tube (see Tip)
    1000 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • fresh long red chilli trimmed, deseeded if preferred and cut into halves
    1 - 2
  • garlic cloves
    2
  • red curry paste
    1 ½ tbsp
  • lemongrass
    3 stalks
  • fresh galangal (opcjonalnie)
    5 g
  • makrut lime leaves (opcjonalnie)
    3
  • white sugar (opcjonalnie)
    1 tsp
  • sea salt
    1 tsp
  • Vegetable stock paste
    1 tbsp
  • fish sauce
    1 tbsp
  • water
    1200 g
  • canned baby corn
    100 g
  • peeled, large raw prawn
    200 g
  • beef fillet steak or chicken breast, cut in thin strips (approx. 0.5 cm thick)
    100 g
  • eggs
    4
  • lime juice
    30 g
  • pouring (whipping) cream
    80 g
  • fresh coriander leaves only, thinly chopped
    4 tbsp
  • fresh chilli thinly chopped
    2
  • lime thinly sliced
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1288.1 mg
Białko 24.9 g
Kalorie 1671.9 kJ / 399.6 kcal
Tłuszcz 23.2 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 9 g
Węglowodany 25.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...