Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Okonomiyaki sauce
- 20 g honey
- 30 g Japanese soy sauce
- 60 g tomato ketchup
- 40 g Worcestershire sauce
Okonomiyaki
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 200 g water
- 1 tsp dashi powder
- 4 eggs
- 160 g plain flour
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp sugar
- 400 g white cabbage, finely sliced
- 40 g Japanese pickled ginger (Beni Shoga), drained
- sesame oil, to fry
- 120 g boneless skinless pork belly, cut into thin slices (see Tip)
- Kewpie mayonnaise, to serve
- bonito flakes, to serve
- fresh chives, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1961.9 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1327 mg
Alternatywne przepisy
Hoisin pork bowl
30min
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 Std.
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Chicken katsu curry with rice
1h 40min
Japanese ramen noodle soup
1h 50min
Furikake
5min
Char siew sauce
10 Min
Korean Bo ssam
29h 20 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min