Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Okonomiyaki sauce
- 20 g honey
- 30 g Japanese soy sauce
- 60 g tomato ketchup
- 40 g Worcestershire sauce
Okonomiyaki
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 200 g water
- 1 tsp dashi powder
- 4 eggs
- 160 g plain flour
- ¼ tsp sea salt
- ¼ tsp sugar
- 400 g white cabbage, finely sliced
- 40 g Japanese pickled ginger (Beni Shoga), drained
- sesame oil, to fry
- 120 g boneless skinless pork belly, cut into thin slices (see Tip)
- Kewpie mayonnaise, to serve
- bonito flakes, to serve
- fresh chives, chopped, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1961.9 kJ / 467.1 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 44.2 g
- Tłuszcz
- 22.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 1327 mg
Alternatywne przepisy
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1 Std. 25 Min
Coconut poached chicken salad
45min
Crispy Korean tofu
1 Std. 20 Min
Bibimbap (beef rice bowl)
1 Std. 25 Min
Hoisin pork bowl
30min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 Std. 10 Min
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Korean Bo ssam
29h 20min
Green onion flatbreads
55 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50min
Wonton soup (pork)
45min