Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g boiling water
- 2 limes, cut into very thin slices (2-3 mm), then cut into halves and deseeded
- 50 g lime juice (approx. 2-3 limes)
- 1000 g green figs, cut into halves and stems removed
- 500 g raw sugar
- Wartości odżywcze
- na 1200 g
- Kalorie
- 10115 kJ / 2408 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 581.8 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 39.1 g
- Sód
- 69.4 mg
Alternatywne przepisy
Stone fruit crumble
1h 15 min
Plum and cherry paste
5h 15min
Quince paste
4 Std. 10 Min
Strawberry jam
55min
Sous-vide Honeyed Figs
1h
Apricot Jam
20 min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Polenta porridge with roast rhubarb and sweet dukkah (Diabetes)
40min
Orange Campari marmalade
1h 35 min
Lemon or lime butter
15min
Citrus marmalade
2h 20min
Mixed berry jam
50min