Bavarian meat loaf (Leberkäse)

Bavarian meat loaf (Leberkäse)

3.2 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 slices

Składniki

Bavarian spice rub
  • mustard seeds
    2 tsp
  • fennel seeds
    2 tsp
  • coriander seeds
    1 ½ tbsp
  • dried rosemary
    2 tsp
  • dried oregano
    2 tbsp
  • sea salt
    100 g
  • semi sundried tomatoes
    30 g
  • garlic flakes
    2 tsp
  • cayenne pepper to taste
    1 pinch
  • paprika
    2 tsp
Leberkäse
  • extra virgin olive oil to grease
  • pork belly, fat only, no rind (3 cm)
    200 g
  • ice cubes
    80 g
  • brown onions
    30 g
  • pork mince
    300 g
  • cold mineral water plus extra to spray
    70 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 97.3 kcal / 408.5 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 7.1 g
Węglowodany 0.3 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 182.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...