Urządzenia i Akcesoria
Bavarian meat loaf (Leberkäse)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
12 slices
Składniki
Bavarian spice rub
-
mustard seeds2 tsp
-
fennel seeds2 tsp
-
coriander seeds1 ½ tbsp
-
dried rosemary2 tsp
-
dried oregano2 tbsp
-
sea salt100 g
-
semi sun-dried tomatoes30 g
-
garlic flakes2 tsp
-
cayenne pepper to taste1 pinch
-
paprika2 tsp
Leberkäse
-
extra virgin olive oil to grease
-
pork belly, fat only, no rind (3 cm)200 g
-
ice cubes80 g
-
brown onions30 g
-
pork mince300 g
-
cold mineral water plus extra to spray70 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Sód
182.9 mg
Białko
8.3 g
Kalorie
408.5 kJ /
97.3 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Węglowodany
0.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Black-eyed bean stew with whole squid
5 godz. 15 min
Olive and fennel grissini
25 godz. 30 min
Prune jam
55 min
Kewpie mayonnaise
10 min
Wonton wrappers
55 min
Plum sauce
55 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 godz. 30 min
Twice-cooked pork belly with lentils
5 godz. 30 min
Risotto with Parmesan cheese
25 min
Cherry and almond clafoutis pudding
3 godz.
Lamb loin with pink peppercorn sauce
45 min
Jiao zi (Chinese dumplings)
50 min