Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia veloce
- 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
- 200 g di farina tipo 00 + q.b.
- 90 g di acqua fredda
- ½ cucchiaino di sale
Ripieno
- 150 g di porri a rondelle sottili (peso netto)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di cimette di broccolo, lavate (peso netto)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 100 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
- 150 g di prosciutto cotto a striscioline
- 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 100 g di panna da cucina
- 100 g di latte
- 1 uovo
- 1 rametto di maggiorana fresca, le foglioline lavate
Terminare la preparazione
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2042 kJ / 448 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 38 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Torta salata finocchi, pancetta e formaggella
1j 30 menit
Torta salata con provola, peperoni, ricotta e speck
1h 50min
Torta salata tricolore
1j 20 menit
Quiche ai finocchi e porri
1h 10 min
Quiche salata ai carciofi
1j 20 menit
Torta di asparagi
1h 10 min
Quiche vegetariana agli spinaci e peperoni
1j
Quiche broccoli e pesto
1h 10 min
Quiche asparagi e bacon
1 Std. 45 Min
Quiche di zucchine e prosciutto cotto
1j 20 menit
Crostata salata di spinaci
1j