Quiche broccoli e prosciutto cotto

Quiche broccoli e prosciutto cotto

4.6 86 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 3 godz.
8 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia veloce
  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 90 g di acqua fredda
  • ½ cucchiaino di sale
Ripieno
  • 150 g di porri a rondelle sottili (peso netto)
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 250 g di cimette di broccolo lavate (peso netto)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 100 g di Fontina a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di prosciutto cotto a striscioline
  • 30 g di Parmigiano reggiano grattugiato
  • 100 g di panna da cucina
  • 100 g di latte
  • 1 uovo
  • 1 rametto di maggiorana fresca le foglioline lavate
Terminare la preparazione
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 14 g
Kalorie 2042 kJ / 448 kcal
Tłuszcz 38 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...