Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Riso
- 1200 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 400 g di riso (tipo Roma)
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 25 g di burro morbido a pezzi
- 80 g di Parmigiano reggiano grattugiato
- 1 uovo
Ragù
- 40 g di cipolla in quarti
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di carne trita di manzo
- 200 g di polpa di pomodoro
- 30 g di funghi freschi a fettine
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 70 g di piselli surgelati
Terminare la preparazione
- 2 uova
- 2 mozzarelle (300 g circa), ben scolate dal siero e a tocchetti
- 100 - 150 g di pangrattato
- olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2653 kJ / 634 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 41.7 g
- Tłuszcz
- 44.8 g
Alternatywne przepisy
Purè di patate al rosmarino Sottovuoto
2óra 15p
Granita al limone
13h
Pasta di mandorle
Ninguna valoración
Pasta di mandorle
Ninguna valoración
Crema al caffè
15p
Granita al limone
10min
Babà napoletano
2h 45min
Arancini di riso vegetariani
2h 5min
Arancini ai frutti di mare
2h
Pizza del pastore
5小时
Cassatelle pasquali
2h 50 min
Calzoni fritti napoletani
2h 30 min