![Tapenade de aceitunas negras Tapenade de aceitunas negras](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0750352C-46B4-4B7E-91F8-B2F7F481227F/Derivates/9956229A-3B49-4799-B598-6AB94C222663.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de aceitunas negras deshuesadas
- 1 diente de ajo
- 6 filetes de anchoa en aceite, escurridos
- 50 g de aceite de oliva
- 20 g de jugo de limón verde, recién exprimido
- ½ cucharadita de sal
- pimienta negra molida, al gusto
- 150 g de queso de cabra, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 919 kJ / 219 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tapenade rústico
10 Min
Aderezo de mostaza y balsámico
5 Min
Pad thai
40min
Risotto con poro y limón
25min
Humus de edamame
10 Min
Alcachofas con aderezo de ajo
1 Std. 15 Min
Dip de jitomates deshidratados
5 Min
Pesto rojo
10 Min
Pesto de jitomate
10 Min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Dip de alcachofa y portobello
30min
Arroz para sushi
40min