![Tallarines de jitomate con espinacas y ricotta Tallarines de jitomate con espinacas y ricotta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6E686F68-5620-4DD8-8BA7-AFBBF897F3DC/Derivates/2aedc283-de28-44f0-8a75-d3aebc044cc8.jpg)
Wersje kompatybilne
Tallarines de jitomate con espinacas y ricotta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de agua
- 1 cucharada de aceite de oliva
- 1 pizca de sal
- 400 g de pasta fresca de tomate, en tallarines
- 50 g de queso parmesano, en trozos
- 100 g de cebolla, en trozos
- 40 g de mantequilla
- 170 g hojas de espinaca fresca
- 250 g de queso ricotta
- 100 g de crema
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1860 kJ / 443 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fettuccini Alfredo
30 min
Cacerola de papas
1 godz. 10 min
Pasta a la boloñesa de hongos
20min
Pasta con frijoles
35min
Papas al horno con mayonesa de limón y romero
30 min
Pasta con camarones y chorizo
30 min
Salsa blanca italiana
20min
Arroz blanco con verduras
40min
Frijoles negros
25min
Moños de atún
30 min
Papas Anna
1h
Papas al horno
1h