Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1440 克 水
- 300 克 短梗米 (如:壽司米),洗淨並瀝乾
- 60 克 大白菜 ,切段(約 2公分)
- 100 克 洋蔥 ,切細絲(寬約 0.2公分)
- 40 克 紅蘿蔔 ,切絲 (寬約 0.2 公分)
- 4 片 昆布 (每段長約 2 公分) (opcjonalnie)
- 10 - 12 隻 生草蝦仁 ,去腸泥 (總重約 170克)
-
300
克 新鮮蛤蜊,已吐沙 ,將外殼刷洗乾淨
lub 300 克 新鮮淡菜,刷洗乾淨 - 250 克 生花枝圈
- 75 克 日式醬油
-
60
克 清酒
lub 60 克 米酒 - 1 茶匙 鹽
- 2 茶匙 白芝麻油 (約 10克)
- 80 克 味噌
- 5 小撮 乾海帶芽
- 200 克 嫩豆腐 ,切塊(約 1.5公分) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2015 kJ / 478 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 71 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.8 g