
Urządzenia i Akcesoria
素食燒賣
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
40 個
Składniki
燒賣皮
-
水50 克
-
麵粉 (中筋麵粉),多備一些撒粉用180 克
-
蛋1 顆
素燒賣內餡
-
新鮮香菇 略切250 克
-
紅蘿蔔 切塊50 克
-
薑5 克
-
油30 克
-
白米 ,洗淨、瀝乾120 克
-
鹽½ 茶匙
-
糖1 茶匙
-
醬油2 茶匙
-
冷凍豌豆 ,裝飾用30 克
-
枸杞 ,少許,裝飾用
-
水600 克
Wartości odżywcze na 1 個
Kalorie
40 kcal /
168 kJ
Białko
1.2 g
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
6.7 g
Błonnik
0.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

素食家常菜
9 Przepisów
Tajwan
Tajwan