Urządzenia i Akcesoria
Pasta "alla Norma"
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 portion
Składniki
-
eggplants (approx. 24.5 - 25 oz) cubed (approx. ¾ in.)2
-
salt divided2 ½ tsp
-
extra virgin olive oil plus extra to sauté1 oz
-
garlic cloves2
-
17 ½ oz canned whole tomatoesplum tomatoes ripe, peeled, quartered, deseeded28 oz
-
sugar1 pinch
-
fresh basil leaves only, dried and hand torn, divided4 sprigs
-
freshly ground black pepper1 pinch
-
water53 oz
-
pasta dry, e.g. farfalle (bow tie pasta)10 ½ oz
-
3 ½ oz ricotta al forno, drainedricotta salata drained3 ½ oz
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
10 g
Kalorie
1264 kJ /
302 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Italian Pasta
10 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Black Bean Soup with Parmesan Crisps
55 min
Pumpkin Soup with Crispy Chickpeas
1 godz.
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Matzo Ball Soup
1 godz. 20 min
Fettuccine with Arugula and Ricotta
1 godz.
Buckwheat and Butternut Squash Risotto
35 min
Mushroom Risotto
30 min
Pasta primavera
1 godz.
Beef Chili
1 godz. 5 min
Eggplant, Spinach & Lentil Curry
25 min
Gazpacho
1 godz. 15 min
Risotto with Spinach and Peas
30 min