
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggplants (approx. 24.5 - 25 oz) cubed (approx. ¾ in.)
- 2 ½ tsp salt divided
- 1 oz extra virgin olive oil plus extra to sauté
- 2 garlic cloves
-
28
oz plum tomatoes ripe, peeled, quartered, deseeded
lub 17 ½ oz canned whole tomatoes - 1 pinch sugar
- 4 sprigs fresh basil leaves only, dried and hand torn, divided
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 53 oz water
- 10 ½ oz pasta dry, e.g. farfalle (bow tie pasta)
-
3 ½
oz ricotta salata drained
lub 3 ½ oz ricotta al forno drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 302 kcal / 1264 kJ
- Białko
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Węglowodany
- 50 g
- Błonnik
- 8 g