Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggplants (approx. 24.5 - 25 oz) cubed (approx. ¾ in.)
- 2 ½ tsp salt, divided
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to sauté
- 2 garlic cloves
-
28
oz plum tomatoes ripe, peeled, quartered, deseeded
lub 17 ½ oz canned whole tomatoes - 1 pinch sugar
- 4 sprigs fresh basil, leaves only, dried and hand torn, divided
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 53 oz water
- 10 ½ oz pasta, dry, e.g. farfalle (bow tie pasta)
-
3 ½
oz ricotta salata, drained
lub 3 ½ oz ricotta al forno, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestrone
45 min
Spanish Rice
30 min
Asian-Style Sautéed Rice
35 min
Tuna with Penne Pasta
30 min
Potatoes with Chorizo
1h 25 min
Eggplant and Tomato Pasta
45 min
Shrimp and Grits
1 Std. 50 Min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 min
Pasta Fagioli Soup
40 min
White Bean Soup
2h 45 min
Pasta alla Norma
50 min
Salmon and Lemon Rice Salad
40 min