Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 eggplants (approx. 24.5 - 25 oz) cubed (approx. ¾ in.)
- 2 ½ tsp salt, divided
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to sauté
- 2 garlic cloves
-
28
oz plum tomatoes ripe, peeled, quartered, deseeded
lub 17 ½ oz canned whole tomatoes - 1 pinch sugar
- 4 sprigs fresh basil, leaves only, dried and hand torn, divided
- 1 pinch freshly ground black pepper
- 53 oz water
- 10 ½ oz pasta, dry, e.g. farfalle (bow tie pasta)
-
3 ½
oz ricotta salata, drained
lub 3 ½ oz ricotta al forno, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1264 kJ / 302 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lentil Moussaka
2h 20min
Garbanzo Bean Soup with Spinach
40min
Steamed Scallops with Sweet Pea Purée
25min
Pasta with Spring Greens and Parmesan Bread Crumbs
45 min
Cherry-Cacao Sorbet
30 min
Vegetarian Burger
1 godz. 15 min
Mushroom Risotto
30 min
Tagliatelle with Porcini Mushrooms
1 godz.
Vegetarian Lasagna
2 godz. 30 min
Crispy Eggplant with Tomato Basil Sauce (Hestan Cue™)
50min
Risotto with Broccolini
35min
Eggplant and Tomato Pasta
45 min