Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 1 rametto rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio
- 3 filetti di acciuga sott'olio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di ceci in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 630 g di acqua
- 320 g di orzo perlato (cottura 12 minuti)
- 50 g di vino bianco
- 1 cucchiaino di sale
- 120 g di tonno in scatola, sgocciolato
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2096 kJ / 501 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di farro e fagioli
1u.
Minestra finocchi, orzo e farro
1u.
Zuppa d'orzo e fagioli
50min
Zuppa di lenticchie e orzo perlato
55min
Minestra di farro e ceci
1h 10min
Orzotto con ceci e verdure
30min
Orzotto alla mediterranea (vegan)
1u.
Minestra di cereali e ceci
45 min
Orzotto rosa alla barbabietola
50min
Farro alle carote con frittata
50min
Orzotto al radicchio rosso
40min
Orzotto ai funghi porcini
30min