Cupcake aux myrtilles

Cupcake aux myrtilles

4.7 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
6 portions

Składniki

La garniture
  • feuille de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    1
  • de chocolat blanc détaillé en morceaux (2-3 cm)
    100 g
  • de beurre doux coupé en morceaux
    35 g
  • de mascarpone
    250 g
  • de sucre glace maison
    20 g
La pâte
  • de farine de blé
    160 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
  • de zeste de citron jaune non traité préférence (sans la partie blanche)
    2 morceaux
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • œuf
    1
  • de sucre en poudre
    120 g
  • gousse de vanille égrainée
    1
  • de crème liquide, 30% m.g. min.
    120 g
  • de myrtilles lavées et séchées
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 691 kcal / 2891 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 49.8 g
Węglowodany 54.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...