Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La garniture
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1.9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 100 g de chocolat blanc, détaillé en morceaux (2-3 cm)
- 35 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 250 g de mascarpone
- 20 g de sucre glace maison
La pâte
- 160 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 morceaux de zeste de citron jaune non traité préférence (sans la partie blanche)
- 80 g de beurre doux, coupé en morceaux
- 1 œuf
- 120 g de sucre en poudre
- 1 gousse de vanille, égrainée
- 120 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 80 g de myrtilles, lavées et séchées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2891 kJ / 691 kcal
- Białko
- 9.3 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cupcakes chocolat-cacahuète
50min
Cupcakes rouge
1 Std.
Cupcakes à la vanille
12h
Cupcakes aux pistaches
40min
Cupcakes à la violette
1 Std. 50 Min
Cupcakes cerveau d'Halloween
1h 40min
Cupcakes à la framboise
1 Std.
Cupcakes pour Halloween
2h 40min
Cupcakes à la vanille
1 Std.
Cupcakes de la Saint-Valentin
50min
Cupcakes arc-en-ciel
1 Std.
Naked cake aux framboises
1 Std. 30 Min