Pains turcs

Pains turcs

4.8 130 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
24 tranches

Składniki

  • d'eau
    360 g
  • de levure boulangère fraîche émiettée
    20 g
    2 c. à café de levure boulangère sèche, (8 g)
  • de sucre en poudre
    20 g
  • de farine à pain et un peu pour fariner
    500 g
  • d'huile d'olive et un peu pour huiler
    20 g
  • de sel
    1 - 1 ½ c. à café
  • œuf battu et mélangé avec 1 c. à café d'eau pour la dorure
    1
  • de graines de sésame
    ½ c. à soupe
  • de graines de carvi
    ½ c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 tranche

Kalorie 96 kcal / 400 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 2 g
Węglowodany 16 g
Błonnik 0.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...