Wersje kompatybilne
Lombinhos de porco com redução de vinho do porto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lombinhos
- 650 g lombinho de porco (2 unidades)
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 c. sopa de massa de pimentão
- 30 g vinho branco
- 150 g vinho do Porto
- 110 g vinagre balsâmico
- 15 g mel
- 100 g romã
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1340.7 kJ / 320.5 kcal
- Białko
- 34.5 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1310.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Medalhões de porco com manga
40min
Frango satay com arroz jasmin
1u. 55min
Lombinhos de porco com mostarda
14sa
Frango à provençal com batatas e pudim de chocolate
50min
Bochechas de porco com batata e maçã assadas no forno
9h
Perna de borrego com crosta de ervas e puré de couve-flor e pera
2hod. 5min
Risoto de laranja com pato
35min
Lombinhos de porco com frutos silvestres
11h
Frango agridoce com arroz
40min
Frango tandori
8j
Perna de peru com puré de maçã
11h 30min
Peitos de frango pizzaiola
50min