Caldeirada à algarvia

Caldeirada à algarvia

4.5 20 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
6 doses

Składniki

  • amêijoas conquilhas ou berbigão
    400 g
  • sal
    3 c. chá de
  • Água q.b. p/ demolhar
  • peixe variado (cherne, tamboril, raia, pata roxa, safio, sardinha, salmão)
    1000 g
  • cebola cortada em rodelas
    450 g
  • pimento verde cortado em rodelas finas
    80 g
  • pimento vermelho cortado em rodelas finas
    80 g
  • tomate maduro cortado em rodelas
    800 g
  • dentes de alho
    3
  • azeite
    50 g
  • batata cortada em rodelas largas
    700 g
  • caldo de peixe caseiro
    2 c. chá de
    2 cubos de caldo de peixe
  • vinho branco
    100 g
  • folha de louro
    1
  • pimenta
    1 pitada de
  • coentros
    10 g
  • salsa
    10 g
  • hortelã - da - ribeira
    5 folhas de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 1675.5 mg
Białko 48.4 g
Kalorie 1941.8 kJ / 464.1 kcal
Tłuszcz 12.6 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 38.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...