Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g cabrito cortado em pedaços pequenos
- 2 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 10 g massa de pimentão
- 300 g cebola
- 2 dentes de alho
- 10 g salsa
- 50 g azeite
- 400 g tomate em pedaços
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1 pitada de piripíri
- 1 folha de louro
- 200 g vinho branco
- 1000 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em rodelas
- 400 g tomate fresco cortado em rodelas
- 70 g pimento vermelho cortado em tiras
- 70 g pimento verde cortado em tiras
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1796.3 kJ / 429.3 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 1017.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jardineira de carne
1 godz. 5 min
Caldeirada de peixe
45 Min
Tripas à moda da Régua
2 Std. 30 Min
Frango guisado com batata-doce e ervilha
8 godz.
Sopa da pedra
1 Std. 30 Min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Cozido à portuguesa
1小时 35 分钟
Borrego à moda de Alpiarça
25h
Guisado de borrego
13h
Caldeirada de bacalhau
40min
Borrego guisado com batatinha nova
55min
Cabrito assado
16u.