Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g gengibre cristalizado
- 220 g maçã cortada em pedaços
- 125 g açúcar amarelo
- 125 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. p/ untar
- 3 ovos
- 1 laranja, só a raspa
- 180 g farinha tipo 55
- ½ c. chá de fermento p/ bolos
- 1100 g água
- 30 g açúcar
- 250 g natas de soja próprias p/ bater
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 784 kJ / 179 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de espinafres e cenoura
1h 5min
Bolo de açafrão
1h
Bolo de curgete e cacau
24h
Mousse de abacate
5min
Aletria de coco
40min
Bolo de agrião
50min
Queijo de tremoço
2h 20 min
Bolo cru de cenoura
5h 30min
Pudim de tapioca
1hod. 30min
Papas de aveia com alfarroba e bebida de linhaça
25min
Bolo de alfarroba
50min
Bolo de aveia e frutos secos
1h 20min