![Zitronen-Knoblauch-Fisch Zitronen-Knoblauch-Fisch](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2CC418E1-60F6-4474-A444-E1BA38965D39/Derivates/45F29737-6964-41B1-BADA-B11E449B4B6B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 70 g Olivenöl
- 20 g Zitronensaft
- 10 g Honig
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 600 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in 4 Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min
Fisch mit Olivenbröselkruste
1 Std. 5 Min
Fischfilet mit Oliven-Käse-Kruste
40min
Gegrillter Lachs mit Currysalz
30min
Pangasiusfilet mit Meerrettich-Senf-Kruste
1 Std. 5 Min
Shrimps-Lachs-Spieße mit Spinat-Kartoffeln
1 Std. 15 Min
Hähnchen mit warmem Kartoffelsalat
55 Min
Lachs mit Mandelkruste und Spargel-Tagliatelle
35min
Garnelen in "Café de Paris"- Butter
3 Std.
Kabeljau mit Olivenkruste und Ofengemüse
1j
Steinbuttfilet auf lauwarmem Rote-Bete-Apfel-Salat mit Kartoffelgröstel
1j
Nizza-Salat
40min