Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft
- Wasser zum Kochen der Nudeln
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen der Nudeln
- 400 g Spaghettini
- 2 Knoblauchzehen
- 60 g natives Olivenöl
- 500 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 2 Stängel Basilikum, abgezupft, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2372 kJ / 567 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.7 g
Alternatywne przepisy
Linguine in Tomatenbutter
30 min
Pasta all´arrabiata
30 min
Frische Tomaten-Pasta
25 min
Aglio e Olio für Spaghetti
10 Min
Spaghetti mit Tomaten-Kapern-Öl
20 min
Tagliatelle mit Steinpilzen und Karamelltomaten
35 min
Spaghettini mit Paprika
1 Std.
Spaghetti alla "Norma"
35 min
Conchiglie mit frischer Tomatensauce und Ziegenkäse
45 min
Sauce all'Arrabiata
25 min
Tomatensugo all'arrabbiata
30 min
Tomaten-Knoblauch-Pasta
30 min