Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ramos de salsinha fresca, somente as folhas
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 300 g bacon, cortado em cubos (aprox. 2 cm x 2 cm)
- 30 g azeite de oliva
- 550 g carne de vitela, moída
- 1 folha de louro seco
- ½ c. chá de sal marinho
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- 100 g vinho branco seco
- 100 g azeitonas verdes, sem caroço
- 1 ovo cozido, picado
- 1 peru pré-temperado (aprox. 4 kilos)
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1710 kJ / 409 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 287 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Pudim de leite condensado
4u.
Mousse de maracujá
30min
Beijinho de coco
2小时 15 分钟
Pastel de carne
3h 15 min
Molho vinagrete
15 Min
Bolo cremoso de coco
2u. 45min
Brigadeiros
1 Std. 30 Min
Feijoada
1 Std. 10 Min
Arroz doce
1小时
Mousse de chocolate
3u. 20min
Lasanha bolonhesa
2 Std. 30 Min