Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 ramos de salsinha fresca, somente as folhas
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 300 g bacon, cortado em cubos (aprox. 2 cm x 2 cm)
- 30 g azeite de oliva
- 550 g carne de vitela, moída
- 1 folha de louro seco
- ½ c. chá de sal marinho
- 1 pitada de pimenta do reino preta em pó
- 100 g vinho branco seco
- 100 g azeitonas verdes, sem caroço
- 1 ovo cozido, picado
- 1 peru pré-temperado (aprox. 4 kilos)
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1710 kJ / 409 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 287 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta com ragu de grão de bico
Brak ocen
Palha italiana
45 Min
Verrine de Frutas Vermelhas
Brak ocen
Farofa de castanhas portuguesas
35 Min
Pão de mandioquinha
1 Std. 10 Min
Farofa
30 Min
Quentão
35 Min
Canja de galinha
55 Min
Curry rápido de frango
40 min
Macarrão cozido
20 Min
Sopa de cebola
1 Std. 10 Min
Bolo de chocolate
40 min