Peru de natal recheado com carne

Peru de natal recheado com carne

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 12 godz. 50 min
10 porções

Składniki

  • salsinha fresca somente as folhas
    2 ramos de
  • cebola
    150 g
  • dentes de alho
    2
  • bacon cortado em cubos (aprox. 2 cm x 2 cm)
    300 g
  • azeite de oliva
    30 g
  • carne de vitela moída
    550 g
  • folha de louro seco
    1
  • sal marinho
    ½ c. chá de
  • pimenta do reino preta em pó
    1 pitada de
  • vinho branco seco
    100 g
  • azeitona verde, sem caroço
    100 g
  • ovo cozido, picado
    1
  • peru pré-temperado (aprox. 4 kilos)
    1

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 409 kcal / 1710 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 36 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Sód 287 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...