Wersje kompatybilne
Salada de brócolis com pimentão vermelho e pinoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g brócolis, cortado em floretes
- 1 pimentão vermelho (aprox. 150 g), cortado em pedaços
- 1 maçã (aprox. 100 g), cortada em quartos
-
30
g pinoli
lub 30 g semente de girassol - 25 g azeite
-
15
g vinagre de fruta
lub 15 g vinagre balsâmico branco - 1 c. chá de mel
- 1 ½ c. chá de mostarda
-
1
c. chá de sal
lub 1 c. chá de sal de ervas - ½ c. chá de pimenta do reino preta em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 449 kJ / 107 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de carne seca
Brak ocen
Mousse de maracujá com chocolate
45min
Picanha ao sal
1h 5min
Ragú de carne
45min
Cuscuz à paulista
1h 25min
Farofa de flocos de milho com banana
25 Min
Repolho roxo agridoce
25 Min
Quibebe
35min
Calabresa acebolada
20 Min
Pimentões recheados com arroz e molho de tomate
1h
Tartar de salmão
10 Min
Farinha de rosca grossa
5 Min