Risoto de presunto Parma com figo

Risoto de presunto Parma com figo

4.6 10 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 porções

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços
    40 g
  • arroz arbóreo
    120 g
  • mistura de ervas, secas (alho, cebola e salsinha)
    1 c. chá de
  • azeite de oliva
    20 g
  • sal
    ½ c. chá de
  • água
    440 g
  • figos secos cortados em pedaços pequenos
    50 g
  • presunto parma cortado em tiras finas
    70 g
  • manteiga sem sal gelada, cortada em cubos
    30 g
  • salsinha desidratada
    1 c. chá de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porção

Sód 407 mg
Białko 10 g
Kalorie 2312 kJ / 553 kcal
Tłuszcz 29 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 62 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...