Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão, cortado em pedaços (3 cm)
- 1 chalota (aprox. 30 g)
- 40 g manteiga
- 10 g azeite extravirgem
- 320 g arroz para risotto (ex.: carnaroli, arbóreo), 14-15 minutos de cozimento (ver dica)
- 60 g vinho branco seco
- 820 g água
-
1
cubo de caldo (para 0.5 l), carne ou legumes
lub 1 c. sopa cheia caldo caseiro, carne ou legumes - ½ - 1 c. chá de sal, a gosto
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Molho de alcaparras
Brak ocen
Polenta cremosa ao molho de funghi
35 Min
Risoto de presunto Parma com figo
30 Min
Creme de papaya com licor de cassis
10 min.
Creme de milho verde
25 Min
Risoto de camarão com leite de coco
40 Min
Focaccia com cebola
2 Std.
Frango à pizzaiolo
55 min.
Sorvete de baunilha
Brak ocen
Sorbet de frutas
5 Min
Couve-flor gratinada com molho de queijo
55 min.
Caldo de legumes
45 Min