Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g queijo parmesão, cortado em pedaços (3 cm)
- 1 chalota (aprox. 30 g)
- 40 g manteiga
- 10 g azeite extravirgem
- 320 g arroz para risotto (ex.: carnaroli, arbóreo), 14-15 minutos de cozimento (ver dica)
- 60 g vinho branco seco
- 820 g água
-
1
cubo de caldo (para 0.5 l), carne ou legumes
lub 1 c. sopa cheia caldo caseiro, carne ou legumes - ½ - 1 c. chá de sal, a gosto
- Wartości odżywcze
- na 1 porção
- Kalorie
- 1812 kJ / 433 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Polenta cremosa
50min
Peru à Wellington com molho de pêssego
Brak ocen
Farofa de castanhas portuguesas
35min
Creme de papaya com licor de cassis
10 Min
Escondidinho de carne seca
1 Std. 55 Min
Risoto de camarão com leite de coco
40min
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Pasta de grão de bico (homus)
40min
Limonada
5 Min
Sorbet de frutas
5 Min
Molho pesto de manjericão
10 Min
Purê de batata
50min