Risoto com queijo parmesão

Risoto com queijo parmesão

4.7 18 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 porções

Składniki

  • queijo parmesão cortado em pedaços (3 cm)
    40 g
  • chalota (aprox. 30 g)
    1
  • manteiga
    40 g
  • azeite de oliva extra virgem
    10 g
  • arroz para risotto (ex.: carnaroli, arbóreo), 14-15 minutos de cozimento (ver dica)
    320 g
  • vinho branco seco
    60 g
  • água
    820 g
  • cubo de caldo (para 0.5 l) carne ou legumes
    1
    1 c. sopa cheia caldo caseiro, carne ou legumes
  • sal a gosto
    ½ - 1 c. chá de

Wartości odżywcze na 1 porção

Kalorie 433 kcal / 1812 kJ
Białko 9 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...