Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 330 g água
-
10
g fermento biológico fresco, esfarelado
lub 1 c. chá de fermento biológico seco (4 g) - óleo, para untar
- 500 g farinha de trigo, mais q.b. para polvilhar
- 1 ½ c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 2531 kJ / 604 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 122 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 6.2 g
Alternatywne przepisy
Pão de linhaça sem glúten
1 Std. 30 Min
Salada de lentilha com romã
2 Std. 30 Min
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Pão de forma
1 godz. 35 min
Massa de pão
5 Min
Focaccia com cebola
2 Std.
Filé mignon suíno com molho mostarda
30 Min
Sorbet rápido de fruta
10 Min
Sorbet de frutas
5 Min
Zabaione
15 Min
Caldo de galinha
45 Min
Caldo de carne
45 Min