Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g lentilhas verdes
- 1500 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 150 g cebola roxa cortada às rodelas
- 400 g tomate em pedaços
- 1 pitada de açúcar
- 1 c. sopa de ervas aromáticas secas (manjericão, alecrim, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 583 kJ / 140 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Feijoada à brasileira
6hod.
Arroz e feijão tradicional
13hod. 20min
Caldo de feijão preto
13h 5min
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Bolo vegano de nozes e passas
55 min
Arroz doce
1h
Molho de legumes para macarrão
40 min
Moussaka de lentilha
2 Std. 20 Min
Brócolis e batatas com molho de queijo azul
45 min
Sopa de alho-poró e batata
45 min
Molho pesto de manjericão
10 min
Molho de tomate
40 min