Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 talos de salsinha fresca, somente as folhas
- 150 g cebola aprox. 1 unidade média
- 2 dentes de alho
- 2 tomates maduros, sem sementes, cortados em pedaços
- 120 g atum enlatado drenado (1 lata)
- 1 ½ c. chá de sal
- 80 g azeite de oliva extra virgem, mais q. b. para untar
- 4 ovos
- 50 g água
- 30 g açúcar demerara
- 200 g farinha de arroz integral
- 90 g fécula de batata
- 50 g polvilho doce
- ½ c. chá de goma xantana
- 10 g fermento químico em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 667.4 kJ / 159.5 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 19.9 g
- Tłuszcz
- 6.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 416.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto de pera com gorgonzola
30min
Polenta com ragu de grão de bico
Brak ocen
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
Brak ocen
Molho de alcaparras
Brak ocen
Pão Challah
Brak ocen
Verrine de Frutas Vermelhas
Brak ocen
Pudim de tapioca com abacaxi
1h 25min
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Sorbet de manga e laranja
10 min
Sorvete de baunilha
Brak ocen
Sorbet de frutas
5min
Flan
5h 30min