Urządzenia i Akcesoria
Caldo verde
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 40 min
4 porções
Składniki
-
cebola média, cortada ao meio1
-
azeite de oliva extra virgem20 g
-
batata inglesa, em cubos pequenos500 g
-
água600 g
-
sal1 c. chá de
-
linguiça portuguesa ou paio, cortados em rodelas finas150 g
-
couve verde, cortadas em tiras finas3 folhas de
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porção
Sód
964.9 mg
Białko
10 g
Kalorie
914.6 kJ /
218.6 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
30.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Purê de batata
45 min
Risoto de camarão
30 min
Sopa de legumes
45 min
Bacalhau à Gomes de Sá
1 godz. 40 min
Sopa de legumes
55 min
Creme de legumes versátil
45 min
Canja de galinha
55 min
Caldo verde
40 min
Sopa de grão de bico com espinafre
40 min
Purê de batata
50 min
Lasanha bolonhesa
2 godz. 30 min
Arroz no vapor
25 min