Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g leite
- 50 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 c. chá de sal
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
Recheio
- 150 g fiambre
- 100 g queijo flamengo
- Manteiga amolecida q.b. p/ pincelar
- 6 fatias de presunto
- 50 g alcaparras escorridas
- 1 tomate cortado em rodelas
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1809.5 kJ / 432.5 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1084.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolo de chocolate sem ovos
35 min
Cheesecake de laranja
9 Std.
Empadão enrolado
1h 30 min
Caramelo Macchiato
15min
Curgete à Parmegiana
45 Min
Hot dog assado
1 Std. 20 Min
Bolo salgado de queijo e pera
1 Std.
Xarope de erva-príncipe e gengibre
1 Std.
Noz disfarçada
Brak ocen
Minicroissants de requeijão recheados com queijo e espinafres
1 Std.
Macarrão alpino
45 Min
Pão de cerveja preta
1 Std.