Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 250 g leite
- 50 g manteiga
- 50 g açúcar
- 1 c. chá de sal
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 500 g farinha tipo 65
Recheio
- 150 g fiambre
- 100 g queijo flamengo
- Manteiga amolecida q.b. p/ pincelar
- 6 fatias de presunto
- 50 g alcaparras escorridas
- 1 tomate cortado em rodelas
- 1 ovo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1809.5 kJ / 432.5 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 1084.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Douradinhos Bimby®
1小时
Baguete de atum
Brak ocen
Brownie de chocolate sem glúten
50min
Ovo de chocolate recheado com brigadeiro
3 Std. 45 Min
Pão de iogurte
1h 20min
Bolinhos gregos de curgete (Kolokithokeftedes) - TM6
45 Min
Mousse de limão fit
2小时 10 分钟
Biscoitos de laranja e especiarias
50min
Cheesecake de chocolate a vapor
1小时
Pão doce de canela
2 Std. 40 Min
Bolachas de aveia
20 Min
Mojito de cerveja
5 dk