Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recipiente Varoma
- 1000 g de mejillones frescos limpios
- 250 g de agua para el vapor
Fumet
- 250 g de gambas frescas enteras sin pelar
- 50 g de aceite de oliva
-
50
g de brandy
lub 50 g de coñac - 300 g de leche
- 150 g de nata (30-40% de grasa)
Relleno
- 100 g de cebolla en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 40 g de mantequilla
- 200 g de champiñones frescos laminados
- 60 g de harina
- 18 volovanes (Ø 6-7 cm)
- 200 g de lomo de rape (sin piel ni hueso) en dados de 2 cm
- 1 pellizco de pimienta negra molida
- 1 pellizco de nuez moscada molida
-
1
pastilla de caldo de pescado
lub 1 cucharadita colmada de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1854 kJ / 443 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 371.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao en salsa de gambas con tagliatelle de zanahoria
1h
Brazo de gitano de gambas y salmón
12h 40min
Rulos de salmón
1sa 35 dk
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 min
Canelones de confit de pato
1h
Crema de queso Idiazabal con salmorejo
50 min
Rape con salsa de carabineros
50 min
Crujientes de marisco
20min
Canelones de carrilleras con setas
2h
Minipastel de pescado y marisco
40 min
Crema con rape y gambas
30 min
Rape en salsa americana
1h