Crostata more e mirtilli

Crostata more e mirtilli

4.1 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz.
10 fette

Składniki

Pasta Frolla
  • 70 g di zucchero
  • 200 g di burro morbido, a pezzi
  • 40 g di miele di acacia
  • 1 tuorlo
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • ½ limone, preferibilmente biologico la scorza
  • 1 pizzico di sale
  • 300 g di farina tipo 00
Crema ai frutti di bosco
  • 100 g di mirtilli
  • 50 g di more
  • 30 g di zucchero
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 50 g di latte condensato
  • 5 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda e strizzata
  • 150 g di yogurt
Terminare la preparazione
  • more q.b. per decorare
  • mirtilli q.b. per decorare

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 424.9 kcal / 1777.8 kJ
Białko 5.6 g
Tłuszcz 25.5 g
Węglowodany 43.2 g
Błonnik 1.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...