Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta Frolla
- 70 g di zucchero
- 200 g di burro morbido, a pezzi
- 40 g di miele di acacia
- 1 tuorlo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza
- 1 pizzico di sale
- 300 g di farina tipo 00 setacciata
Crema ai frutti di bosco
- 50 g di more
- 100 g di mirtilli
- 30 g di zucchero
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 50 g di latte condensato
- 5 g di gelatina in fogli ammollata in acqua fredda e strizzata
- 150 g di yogurt
Terminare la preparazione
- more q.b. per decorare
- mirtilli q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1777.8 kJ / 424.9 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisù pistacchi e ciliegie
5h
Mousse allo yogurt greco e lamponi
3 Std. 50 Min
Crostata al moscato e fragole
3 Std. 55 Min
Tartufini al cocco
2h 10min
Torta di limone destrutturata
40min
Torta di ciliegie
1h 30min
Semifreddo pesche e albicocche
3u. 35min
Panna cotta latte e cereali
6h 50 min
Torta alle pesche
1 Std. 10 Min
Creme brûlée (senza lattosio)
25min
Tiramisù alle fragole
3 Std. 30 Min
Cheesecake all'arancia
5 godz. 40 min