Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g zucchero
- 250 g di panna (35% di grassi) fredda
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi (2-3 cm)
- 250 g di latte intero
- 3 tuorli
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1213 kJ / 290 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 22.6 g
- Błonnik
- 32 g
Alternatywne przepisy
Soufflé al cioccolato
45 min
Budino di cocco
4 Std. 15 Min
Yogurt mug cake
20min
Soufflé di cioccolato con sorpresa
40min
Cheesecake di focaccia alla stracciatella
12h
Mele con zabaione al sidro
40min
Panna cotta alla crema al whisky
4h 30min
Mousse alla crema di nocciole (per 2 persone)
2h 15min
Crema di mele e cioccolato (di Luca Montersino)
25min
Mousse ai due cioccolati
15min
Crema di pere e cioccolato
55min
Mini flan al pan di Spagna
2u. 45min