Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Puff Pastry
- 200 g unsalted butter, diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes
- 200 g plain flour, plus extra for dusting
- 90 g water, ice cold
- ½ tsp fine sea salt
Anchovy Filling
- 12 anchovy fillets, in oil, drained (drained weight approx. 40 g)
- 2 garlic cloves
- 6 sprigs fresh parsley, leaves only
- ½ tsp dried chilli flakes
- 40 g extra virgin olive oil
Olive and Rosemary Filling
- 125 g pitted black olives
- 2 garlic cloves
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, finely chopped
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 256.1 kJ / 61.2 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 76.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Estonian Kringle (Estonia)
1h 40min
Crab Croquettes with Romesco Sauce
5 godz. 20 min
Emmental Gougères
50min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2 Std. 10 Min
Seville Orange Curd
40 min
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1 Std. 20 Min
Duck and Pork Terrine
52h
Floating Islands
40 min
Pear Frangipane
1h 30min
Crème Pâtissière
15min
Pistachio Almond Twists
45 min
Amaretti
35min