
Urządzenia i Akcesoria
Palmiers Two Ways
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
50 pieces
Składniki
Puff Pastry
-
unsalted butter diced (1-2 cm) then frozen for 30 minutes200 g
-
plain flour plus extra for dusting200 g
-
water ice cold90 g
-
fine sea salt½ tsp
Anchovy Filling
-
anchovy fillets, in oil drained (drained weight approx. 40 g)12
-
garlic cloves2
-
fresh parsley leaves only6 sprigs
-
dried chilli flakes½ tsp
-
extra virgin olive oil40 g
Olive and Rosemary Filling
-
pitted black olives125 g
-
garlic cloves2
-
fresh rosemary leaves only, finely chopped2 sprigs
-
extra virgin olive oil30 g
-
fine sea salt1 pinch
-
ground black pepper2 pinches
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
61.2 kcal /
256.1 kJ
Białko
0.8 g
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
3.4 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
76.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Raspberry and Vanilla Éclairs
2 godz.
Brioche
8 godz.
Mince Pie Ice Cream Sandwich
16 godz.
Blackberry Jam
20 min
White Chocolate Mousse with Aquafaba
3 godz. 30 min
Honey Sesame Snaps
2 godz.
Shortcrust Pastry
5 min
Quiche Lorraine
45 min
Pizza Dough with a Trio of Toppings
2 godz. 10 min
Mincemeat and Almond Tart
2 godz. 15 min
Fennel and Orange Biscotti - Biscotti all'arancia e finocchio
3 godz. 40 min
Quiche Lorraine
50 min