Urządzenia i Akcesoria
Eggnog Ice Cream
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
8 portions
Składniki
-
whole milk370 g
-
double cream350 g
-
caster sugar70 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
dark rum (opcjonalnie)3 Tbsp
-
vanilla bean paste1 tsp
-
cinnamon sticks broken in pieces2
-
ground nutmeg¼ tsp
-
whole nutmeg grated, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1096 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vanilla Custard
15 min
Chocolate Orange Mousse
2 godz. 20 min
Ice Cream Layer Cake
43 godz. 35 min
Pimm's Jelly with Cucumber Sorbet
4 godz. 25 min
Sous-vide Strawberries with White Chocolate Cheese Mousse
2 godz.
Caramel Monster Mud Dip
15 min
Pisco Sour
10 min
Peach Pavlova
5 godz. 30 min
Béarnaise Sauce
15 min
Profiteroles
2 godz. 15 min
Quick Fruit Sorbet
10 min
Sabayon (Zabaglione)
15 min