Urządzenia i Akcesoria
Eggnog Ice Cream
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
8 portions
Składniki
-
whole milk370 g
-
double cream350 g
-
caster sugar70 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
dark rum (opcjonalnie)3 Tbsp
-
vanilla bean paste1 tsp
-
cinnamon sticks broken in pieces2
-
ground nutmeg¼ tsp
-
whole nutmeg grated, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1096 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Egg Cognac Liqueur
15 min
Sous-vide Strawberries with White Chocolate Cheese Mousse
2 godz.
Profiteroles
2 godz. 15 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Fresh Pasta Dough
1 godz.
Fondant Icing
35 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Hot White Wine Punch with Cranberries
30 min
Berry Mousse
4 godz. 50 min
Lemon and White Chocolate Cream Tart
2 godz. 45 min
Clementine and Poppy Seed Buttermilk Scones
30 min
Whiskey Cream Liqueur
15 min