Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 370 g whole milk
- 350 g double cream
- 70 g caster sugar
- 6 egg yolks, from medium eggs
- 3 Tbsp dark rum (opcjonalnie)
- 1 tsp vanilla bean paste
- 2 cinnamon sticks, broken in pieces
- ¼ tsp ground nutmeg
- whole nutmeg, grated, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1096 kJ / 262 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
Alternatywne przepisy
Peach Pavlova
5h 30min
Chocolate icing (ganache)
20 min
Chocolate Meringue Stack
7 Std. 30 Min
Egg Cognac Liqueur
15 min
Caramel Toffees
2 Std.
Chocolate Mousse
3h 20min
Grissini with Parmesan and Herbs
5 Std. 10 Min
Goat's Cheese Panna Cotta with Beetroot and Port Jelly, Beetroot Gel and Beetroot Pickles
15 godz. 15 min
Avocado Mayonnaise
10 min
Meringue Ghosts
12 godz. 25 min
Pink and White Macarons
1 Std. 30 Min
Chocolate Macarons
25 godz. 30 min