Urządzenia i Akcesoria
Eggnog Ice Cream
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
8 portions
Składniki
-
whole milk370 g
-
double cream350 g
-
caster sugar70 g
-
egg yolks from medium eggs6
-
dark rum (opcjonalnie)3 Tbsp
-
vanilla bean paste1 tsp
-
cinnamon sticks broken in pieces2
-
ground nutmeg¼ tsp
-
whole nutmeg grated, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4 g
Kalorie
1096 kJ /
262 kcal
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate and Sesame Ganache
13 godz.
Slow-cooked Pineapple in Chilli Syrup with Toasted Coconut Streusel
3 godz. 40 min
Cream cheese spread with radishes
5 min
Rice Pudding Ice Cream with Peach Coulis
4 godz. 30 min
Quick puff pastry
2 godz.
Bacon and Herb Gravy
1 godz. 15 min
Sweet Shortcrust Pastry
35 min
Lemon Sorbet
8 godz. 30 min
Amaretti Crème Brulée
4 godz. 30 min
Bordelaise Sauce
55 min
Vegetable Spring Rolls
2 godz. 10 min
Cookie Dough Ice Cream Sundaes
11 godz.