Sopa marinera asturiana

Sopa marinera asturiana

4.8 413 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 raciones

Składniki

  • huevos duros
    2
  • de cebolla en trozos
    120 g
  • dientes de ajo
    2
  • de aceite de oliva virgen extra
    30 g
  • de pimentón dulce
    1 cucharadita
    1 cucharadita de pimentón picante
  • de hebras de azafrán
    1 pellizco
  • de filetes de merluza fresca en trozos
    150 g
  • de palitos de cangrejo
    4
  • de caldo de pescado
    1300 g
  • pastilla de caldo de pescado
    ½
  • de pan duro en trozos
    50 - 60 g
  • de almejas al natural (en conserva) con su jugo (aprox. 120 g c/u)
    2 latas
  • de langostinos crudos grandes pelados (en trozos de 1 cm)
    250 g

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 98 kcal / 406 kJ
Białko 12.05 g
Tłuszcz 4.44 g
Węglowodany 2.23 g
Błonnik 0.27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...