Dorada a la catalana

Dorada a la catalana

4.4 251 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 raciones

Składniki

  • 50 g de almendras tostadas sin sal
  • 100 g de cebolla en trozos
  • 2 dientes de ajo
  • 100 g de aceite de oliva
  • 2 doradas (de aprox. 450 g c/u) sin cabeza y abiertas por la mitad
  • 100 g de salsa de tomate
  • 1 cucharadita de pimentón dulce
  • hebras de azafrán
  • 100 g de vino blanco
  • 250 g de fumet de pescado
    250 g de agua
  • 200 g de patatas peladas y cortadas en rodajas finas
  • 1 cucharada perejil fresco picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 34 g
Kalorie 2915 kJ / 697 kcal
Tłuszcz 55.97 g
Błonnik 3.45 g
Węglowodany 14.33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...