![Penne all'arrabbiata Penne all'arrabbiata](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B15D3740-8C01-4E93-BEF3-74AC4E680A4D/Derivates/04F33946-9D46-4696-BED6-0D4B6F9DE715.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de queso pecorino cortado en trozos (2-3 cm)
lub 50 g de queso manchego cortado en trozos (2-3 cm) - 1 diente de ajo
- 50 g de cebolla
- 1 chile rojo fresco
- 50 g de beicon ahumado, en tiras (5 mm) o en dados
- 50 g de sobrasada picante (opcjonalnie)
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 350 g de tomate troceado en conserva
- 3 pellizco de sal
-
320
g de macarrones estriados (penne rigate)
lub 320 g de macarrones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis a la carbonara
25min
Tortiglioni "alla Norma" para dos
30min
Crostini con quesos y tomates secos
20min
Farfalle con espárragos, panceta y azafrán
30min
Ensalada italiana de pasta con pesto
35 Min
Trenette al pesto
30min
Penne alla puttanesca
20min
Pasta "alla Norma"
50 Min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35 Min
Macarrones all'arrabiata para uno
20min
Farfalle a los cuatro quesos
25min
Espaguetis a la amatriciana
25min