Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
50
g de queso pecorino cortado en trozos (2-3 cm)
lub 50 g de queso manchego cortado en trozos (2-3 cm) - 1 diente de ajo
- 50 g de cebolla
- 1 chile rojo fresco
- 50 g de beicon ahumado, en tiras (5 mm) o en dados
- 50 g de sobrasada picante (opcjonalnie)
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
- 350 g de tomate troceado en conserva
- 3 pellizco de sal
-
320
g de macarrones estriados (penne rigate)
lub 320 g de macarrones
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1847 kJ / 441 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 60.8 g
- Tłuszcz
- 16.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis a la amatriciana
25 min
Tallarines a la amatriciana
55 min
Pasta "alla Norma"
50min
Pizza diavola
2h 15 min
Macarrones all'arrabiata para uno
20 min
Muslos de pollo crispy cajún con salsa Alfredo
1h
Farfalle con espárragos, panceta y azafrán
30 min
Pizza cuatro estaciones
1h 30 min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35min
Tortiglioni con salchichas y setas
35min
Penne alla puttanesca
20 min
Espaguetis a la carbonara
25 min