![Espaguetis a la amatriciana Espaguetis a la amatriciana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/08046EF8-90E7-4588-84E6-06A8F0DC017D/Derivates/E1C54743-07BA-4637-BFBC-2519D9E92A16.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
40
g de queso pecorino en trozos (2-3 cm)
lub 40 g de queso manchego en trozos (2-3 cm) - 20 g de aceite de oliva virgen extra
-
150
g de panceta de cerdo sin corteza en tiras finas (5-10 mm)
lub 150 g de beicon curado en lonchas, en tiras finas (5-10 mm) - 400 g de tomate troceado en conserva
- 1 chile rojo fresco picante
- 2 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 320 g de espaguetis
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2021 kJ / 483 kcal
- Białko
- 20.6 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espaguetis a la carbonara
25min
Macarrones con tomate y chorizo
25min
Tortiglioni con salchichas y setas
35 Min
Pizza diavola
2h 15min
Farfalle con espárragos, panceta y azafrán
30min
Espaguetis con pimientos
1 Std.
Macarrones a la carbonara
25min
Penne alla puttanesca
20min
Conchas con tomate fresco y queso de cabra
35 Min
Penne all'arrabbiata
20min
Macarrones all'arrabiata para uno
20min
Farfalle a los cuatro quesos
25min