Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 4 dientes de ajo
- 1 pellizco de hebras de azafrán
- 10 - 12 almendras tostadas sin sal
- 2 galletas maría
-
½
cucharadita de sal
lub ½ pastilla de caldo de carne - 2 tomates maduros en trozos (300 g)
- 100 g de cebolla en trozos
- 30 g de aceite de oliva
- 50 g de vino blanco
- 400 g de garbanzos cocidos (en conserva) lavados y escurridos (1 tarro)
- 100 - 150 g de butifarra blanca en trozos
- 200 g de agua caliente
- 2 huevos duros
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1644 kJ / 393 kcal
- Białko
- 18.35 g
- Węglowodany
- 28.01 g
- Tłuszcz
- 23.09 g
- Błonnik
- 12.48 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Garbanzos encebollados
40 Min
Garbanzos al estilo del Alentejo
30 Min
Lentejas con arroz
40 Min
Garbanzos con arroz
35 Min
Lentejas con arroz al aroma de jerez
30 Min
Judía blanca de ayuno
9u. 15min
Fideos con alcachofas
45 Min
Lentejas con setas y morcilla
3 Std.
Pasta con judías blancas
40 Min
Lentejas con calamares
2h 50min
Lentejas con morcilla de Burgos
45 Min
Albóndigas con sepia
1 Std. 20 Min