Albóndigas al vapor con tomate fresco al romero

Albóndigas al vapor con tomate fresco al romero

4.2 106 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 raciones

Składniki

Albóndigas
  • de queso parmesano en trozos
    50 g
  • de perejil fresco (solo las hojas)
    8 - 10 ramitas
  • de miga de pan blanco
    20 g
  • diente de ajo
    1
  • de carne picada mixta
    500 g
  • huevos
    2
  • de sal
    3 pellizcos
  • de pimienta negra molida
    1 pellizco
  • de aceite de oliva (para engrasar)
    2 cucharaditas
Salsa de romero
  • de romero fresco (solo las hojas)
    2 ramitas
  • de aceite de oliva
    50 g
  • de cebolleta cortada en juliana
    150 g
  • de vino blanco seco
    100 g
  • de tomate maduro sin piel y en mitades
    300 g
  • de sal
    3 pellizcos

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 661 kcal / 2765 kJ
Białko 25.69 g
Tłuszcz 58.17 g
Węglowodany 8.79 g
Błonnik 1.69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...