Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g plain flour, plus extra to dust
- 100 g rye flour
- 2 tsp dried instant yeast
- 340 g water
- 1 ½ - 2 tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 638.4 kJ / 152.6 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 237.5 mg
Alternatywne przepisy
Macadamia Ricotta (Matthew Kenney)
8 godz. 30 min
Wholegrain Easter bread with eggs and smoked trout
1h 45min
Five seed bread
1h 50 min
Rustic bread
2h
Rye Bread Rolls
4h
Five-seed bread
1h 50 min
Steamed Molotof
30min
Rye Bread Rolls- Bürli
12h
Cheese and tomato bread
3h 5min
Artisan potato bread
2h 5min
Seeded bread loaf
3h 20min
Spiced fruit loaf
2h 30 min