Chocolate and red wine cake with pears

Chocolate and red wine cake with pears

4.6 17 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
16 slices

Składniki

Cake
  • butter for greasing
  • plain flour
    250 g
  • cocoa powder
    70 g
  • ground cinnamon
    1 tsp
  • ground cloves
    ¼ tsp
  • bicarbonate of soda
    2 tsp
  • baking powder
    1 tsp
  • caster sugar
    250 g
  • salt
    1 pinch
  • eggs
    2
  • buttermilk
    200 g
  • olive oil
    100 g
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • red wine
    200 g
  • dark chocolate broken into pieces (approx. 1 cm)
    270 g
Red wine pears
  • pears (see Tips) cored and cut into thick wedges (approx. 2 cm)
    2
  • soft dark brown sugar
    4 tbsp
  • red wine
    200 g
  • whipped cream to serve (optional)
    200 g

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 373.5 kcal / 1568.8 kJ
Białko 5.2 g
Tłuszcz 19.7 g
Węglowodany 43.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 226.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...