Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- butter, for greasing
- 250 g plain flour
- 70 g cocoa powder
- 1 tsp ground cinnamon
- ¼ tsp ground cloves
- 2 tsp bicarbonate of soda
- 1 tsp baking powder
- 250 g caster sugar
- 1 pinch salt
- 2 eggs
- 200 g buttermilk
- 100 g olive oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- 200 g red wine
- 270 g dark chocolate, broken into pieces (approx. 1 cm)
Red wine pears
- 2 pears (see Tips) cored and cut into thick wedges (approx. 2 cm)
- 4 tbsp soft dark brown sugar
- 200 g red wine
- 200 g whipped cream, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1568.8 kJ / 373.5 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 43.3 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 226.6 mg
Alternatywne przepisy
Apple shortcake
1h 50min
Chocolate and pear cake
1 godz. 30 min
Panforte
1 godz. 30 min
Apple cake
1 Std.
Lemon cake
2h
Triple layer bundt cake
1 godz. 30 min
Crab and ginger tart with chilli dressing
1 godz. 30 min
Pecan, apple and carrot pudding
1 Std.
Festive fruit cake
30 Std. 55 Min
Lemon and elderflower ombre cake
5 Std. 30 Min
Green fig and lime marmalade
1h 10min
Strawberry champagne cake
3 Std. 10 Min