Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tart shell
- 130 g salted butter, plus extra for greasing
- ½ lemon, zest only
- 60 g soft dark brown sugar
- 160 g plain flour
- 1 pinch sea salt
- 50 g macadamia nuts
- 50 g shelled salted pistachio nuts
- 50 g roasted unsalted cashew nuts
Filling
- 400 g coconut cream
- 400 g coconut milk
- 110 g raw sugar
- 1 tsp sea salt
- 2 tsp vanilla bean extract
- 80 g cornflour
Topping
- 600 g pouring (whipping) cream
- 50 g shelled salted pistachio nuts, chopped
- 20 g shredded coconut, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3793 kJ / 903 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 50.9 g
- Tłuszcz
- 74.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.2 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 511.3 mg
Alternatywne przepisy
Semi-freddo with marbled kiwi coulis
4h 20min
Cracked wheat and tomato kibbeh
50 min
Finger lime tarts
2h 30min
Spiced pumpkin palmiers
2h 50min
Chicken galantine with dill yoghurt
3h 25min
Little piggy faces
2h 30min
Chicken pastilla
1 godz. 10 min
Ricotta fruit tart
1 godz. 30 min
Black & white chocolate tartufo
13h 55min
Apple tart
1h
Pasta salad with trout and vegetables
45 min
Caramel chocolate mousse cake (TM6, Kirsten Tibballs)
28h