Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Labne
- 1000 g Greek-style natural yoghurt
Gingernut base
- 125 g unsalted butter, plus extra for greasing
- 250 g gingernut biscuits, broken into pieces
- 80 g shredded coconut
Labne filling
- 250 g pouring (whipping) cream
- 2 tsp gelatine powder
- 60 g icing sugar
Mango topping
- 300 g frozen mango, cut into pieces
- 2 tbsp caster sugar
- 125 g water
- 3 tsp gelatine powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 303.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.6 g
- Sód
- 105.1 mg
Alternatywne przepisy
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1h 10min
Bee sting cake
6 godz. 50 min
Classic lemon tart
3 godz. 10 min
Chocolate truffle cake
2 godz. 15 min
Fragrant whole barbecued fish
2 godz. 50 min
Apple tart
1 Std.
Moroccan bundt
1h 20min
Chorizo and squid stew (TM5)
5 Std. 30 Min
Vanilla mascarpone parfait
2 Std. 40 Min
Chocolate and pear cake
1 Std. 30 Min
Pistachio cheesecakes with mango
2 godz. 30 min
Chocolate ripple cheesecake towers
40min