Tatin aux navets

Tatin aux navets

4.1 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • de beurre doux coupé en morceaux
    80 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    160 g
  • d'eau
    40 g
  • le zeste d'une orange non traitée
  • de romarin frais ciselé
    2 c. à café
La garniture
  • de beurre demi-sel
    30 g
  • de navets nouveaux, épluchés et émincés en tranches (1 cm env.)
    650 g
  • le jus d'une orange
  • de sirop d'érable
    2 c. à soupe
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 - 2 pincées

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 283 kcal / 1183 kJ
Białko 3.8 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 31.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...