Tatin aux navets

Tatin aux navets

4.1 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

La pâte brisée
  • 80 g de beurre doux coupé en morceaux
  • 160 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 40 g d'eau
  • le zeste d'une orange non traitée
  • 2 c. à café de romarin frais ciselé
La garniture
  • 30 g de beurre demi-sel
  • 650 g de navets nouveaux, épluchés et émincés en tranches (1 cm env.)
  • le jus d'une orange
  • 2 c. à soupe de sirop d'érable
  • 1 - 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 3.8 g
Kalorie 1183 kJ / 283 kcal
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 31.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...